SVIESTMEDŽIŲ ALIEJUS

SVIESTMEDŽIŲ ALIEJAUS PRIVALUMAI

SVIESTMEDŽIŲ ALIEJUS

Skamba skaniai ir jau esame girdėję, koks jis naudingas mūsų odai ir plaukams... bet kas yra sviestmedžių aliejus, iš kur jis atsirado?

Gamtos stebuklas

Sviestmedžių aliejus yra natūralus riebalų ekstraktas, išgaunamas iš sviestmedžių, kurie auga tik laukinėje Afrikos gamtoje. 

Tikras sviestmedžių aliejus grožiui!

Daugelį šimtmečių sviestmedžių aliejus buvo vienintelė Afrikos moterų kosmetikos priemonė. Daugiausia jis naudojamas mažinti odos sausumą ir apsisaugoti nuo saulės.
Bet sviestmedžių aliejus naudingas ne tik tavo odai – jis taip pat puikus ir plaukams. Jis saugo nuo pleiskanų ir minkština galvos odą. Dažnai galima rasti maitinamųjų plaukų kaukių, pagamintų iš sviestmedžių ekstrakto. Visų pirma, jis plačiai naudojamas šukuosenoms sutvirtinti ir formuoti, šiais laikais dažnai naudojamas kuriant afrikietiškas šukuosenas.

Kam dar galima naudoti sviestmedžių aliejų?

Afrikos žmonės naudoja sviestmedžių aliejų maistui ruošti, padažams ir kepimui. Europoje jis kartais naudojamas vietoj kakavos sviesto gaminant šokoladą. Jis net gali būti naudojamas lempoms ir muilo gamybai!
Gydomaisiais tikslais sviestmedžių aliejus naudojamas karštam masažui, reumatui, sausgyslių patempimams, išnirimams ir raumenų skausmams gydyti. 

garnier
Visi ingredientai